puntakriza.com

wijzigen
home locatie historie apartement over ons kontakt

Aan de kust van Uvala Ul

Op deze pagina's laten wij u kennismaken met een reisbestemming waarvan er in Europa nog maar heel weinig te vinden zijn. Eťn van de laatste kusten waarop het massatoerisme, de projectontwikkelaars en de industrie nog geen voet aan de grond hebben kunnen krijgen. Waar het heel normaal is om 40 of meer kilometers ver te kunnen kijken en waar je in zee op bijna 10 meter diepte de bodem nog kunt zien. Waar de kombinatie van mediterrane temperaturen, de zoute zee en schone lucht al meer dan een eeuw verlichting brengen aan patienten met o.a. luchtwegaandoeningen, huidallergie of gewrichtsproblemen.

Het is een plaats voor natuurliefhebbers, die in de altijdgroene bossen, afgewisseld met maquis, op ontdekkings- tocht gaan naar elders niet voorkomende planten, vlinders en andere dieren. Of alleen maar willen genieten van de overal opduikende herten en andere hoefdieren. Een plaats voor watersporters, die er een veilige haven vinden van waaruit een archipel van bijna 1000 eilanden binnen zeil- of motorbereik ligt. Een plaats voor sportduikers, zeevissers en natuurlijk voor zonaanbidders, want met gemiddeld 2700 uren zon per jaar heeft dit gebied ongeveer evenveel zon als de meeste Griekse eilanden die op aanzienlijk grotere afstand van Nederland liggen.

Om de huidige status te handhaven is het kopen van een stuk grond voor de bouw van een woonhuis in dit paradijs zo goed als onmogelijk. Maar er zijn toch mogelijkheden om hier van een welverdiend pensioen te genieten of een eigen vakantieplek te bezitten, zoals oude verlaten huizen of ruines die gerenoveerd of opnieuw opgebouwd kunnen worden, of nieuwe vakantie-appartementen in enkele kleine dorpjes in de omgeving.
Voor degenen die gewoon hun zomervakantie willen doorbrengen op een plaats ver weg van files, lawaai en mensenmassa's is er op zeer beperkte schaal accommodatie beschikbaar.

bezoekers teller: